Provencaalse ovenschotel!

Ovenschotels, ik hou ervan! Eerder maakte ik al deze fijne ovenschotel met aubergine en mozzarella en spitskool in bladerdeeg. Ovenschotels zijn lekker makkelijk; goed van te voren te maken en je hoeft de ovenschaal ‘s avonds dus alleen maar in de oven te zetten. Deze Provencaalse ovenschotel is verrassend lekker. De aardappeltjes zijn goed gebakken en de peen en courgette goed gaar. De kippendijtjes en kruiden passen er goed bij. Je kan er nog een lekkere tomatensalade bij eten, maar dat is niet nodig, de ovenschotel zit vol met groente en dus vitaminen!

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 uien
500 gram krieltjes
300 gram kippendijen
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Provencaalse kruiden
1 courgette, in halve plakjes
1 bospeen, schoongemaakt
hand basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de in ringen gesneden uien en aardappelen met de kippendijen en olie in de braadslee. Bestrooi met de Provencaalse kruiden en peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Doe de groenten in de braadslee, schep alles om en zet nog 15 minuten in de oven. Neem de braadslee uit de oven en bestrooi de Provencaalse ovenschotel naar smaak met basilicum.

provencaalse ovenschotel

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation