Chili con carne zonder bonen!

Morgenavond is het zover, de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal. Ze spelen tegen Chili, dus bedacht ik me dat het misschien wel leuk was om morgenavond chili te eten! Ook als je niet van voetbal houdt is dit een heerlijk recept. Het is een chili con carne zonder bonen. De meeste mensen kennen het recept chili con carne met witte bonen in tomatensaus en kruiden uit een zakje. Mijn schoonmoeder maakt de chili altijd zonder bonen, dit recept is dan ook op haar recept gebaseerd. Lekker met een stukje brood met zelfgemaakte guacamole of met rijst!

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram half of half gehakt
8 middelgrote uien
125 gram vetspek
2 grote potjes tomatenpuree
chilipoeder
komijn

Bereiding
Bak het spek uit in een koekenpan. Giet af, zodat er niet zoveel vet meer in de pan zit. Snipper de uien en bak deze mee met de spekjes. Als de uien glazig zijn voeg je het gehakt toe. Bak rul. Roer alles steeds goed door elkaar. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Breng op smaak met de chilipoeder en komijn!

Eet smakelijk en fijne wedstrijd!

chili zonder bonen

Share Button

1 reactie op “Chili con carne zonder bonen!

  1. Jeroen on 23/06/2014 at 21:28 said:

    Lieve Pien.

    We hebben gesmuld en genoten van je Chili. (en van de doelpunten).
    Bedankt voor je gastvrijheid.
    x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation