Dadelcake met karamelsaus!

Zoals jullie misschien nog weten, schreef ik eerder een blog over dadels! Ik hou ervan, zo zacht, zoet en gezond! Combineert zo lekker bij hartig (kaas en rauwe ham bijvoorbeed). Maar is ook prima te verwerken in zoetere recepten. Op mijn werk trakteerde een collega een keer dadeltaart, naar recept van Bagel & Beans. Ik wilde eens wat andere en zocht verder in mijn kookboeken en op het internet. Op de welbekende site van de Allerhande kwam ik deze heerlijke dadelcake tegen. Kwam dat even goed uit, want ik had nog super lekkere dadels liggen van Yogi & Yousef! 100% natuurlijk en heerlijk zacht van smaak!

Ingrediënten
200 gram dadels zonder pit
75 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
3 eieren
150 gram cakemeel
150 gram vanille fudge

Bereiding
Breng de dadels met 300 ml water aan de kook. Kook 15 minuten op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen en zacht zijn. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix de eieren erdoor. Mix het cakemeel erdoor en schep het deeg in de ingevette (of met bakpapier beklede) cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 minuten gaar. Verwarm de fijngesneden fudge 1 minuut in de magnetron Roer om en verwarm nog 45 seconden. Herhaal dit tot de karamel mooi glad is. Of doe dit in een steelpannetje, al roerend. Serveer de dadelcake met poedersuiker en karamelsaus.

dadelcake

Share Button

4 reacties op “Dadelcake met karamelsaus!

  1. Yum! Ziet er heerlijk uit Pien, vooral met die laag karamel! Ik lust wel een stukje: baksels met dadels zijn áltijd goed!

  2. Ik heb mogen proeven; echt heer-lijk!

  3. Vandaag getrakteerd op mijn werk.. en hij gaat me toch hard! Mmmm! Lekkerder dan een snickerscake, dat zegt wel iets toch! ;) Bedankt voor het recept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation