Venkelsalade met zalm!

Wat is er lekkerder dan op een zomerse avond in de tuin of op het balkon een lekkere salade te eten? Met een goed glas wijn? Niks! Deze salade leent zich prima voor zo’n avond. Je hoeft er niet te lang voor in de keuken te staan en je hebt een super lekker resultaat! Lekker met een stuk Turks brood met daarop wat roomboter, glas droge witte wijn erbij en je zomeravond kan niet meer stuk!

Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram zalmfilet
1 venkel
1 zakje veldsla
1 komkommer
1 limoen
olijfolie, beetje boter, peper en zout

Bereiding
Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes (eventueel met de mandoline). Bak deze aan in een beetje olijfolie in een koekenpan, totdat deze een beetje gaar en bruin worden. Laat afkoelen. Snijd ook de komkommer in dunne (halve) plakjes. Vermeng de komkommer en de afgekoelde venkel met wat olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken goed intrekken. Verwarm nu in de koekenpan een eetlepel boter en een eetlepel olijfolie. Laat goed warm worden en bak de zalm half gaar en bruin in ongeveer 5-7 minuten.

Leg veldsla op een bord, hierop de venkel met komkommer en bovenop de zalm! De venkelsalade met zalm is heerlijk met met een stuk (Turks) brood!

venkelsalade zalm

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation