Oranje couscous!

We zijn door naar de halve finale! En omdat we al zover zijn is het misschien een goed idee om eens iets gezonds te eten in plaats van al die vette snacks! ;) Deze heerlijke frisse couscous smaakt goed bij een komkommersalade met (oranje) paprika en vissticks! Je kan er ook een ander stukje vis bij serveren of bijvoorbeeld saté! Maar dit kleurde zo leuk! Op naar de halve finale en misschien wel finale!

Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram couscous
1 winterpeen (middel groot, je kan ook een zakje geraspte peen uit de koeling kopen)
handje peterselie
handje bieslook
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kwark
1 teentje knoflook
peper, zout en olijfolie

Bereiding
Bereid de couscous zoals op de verpakking wordt beschreven. Roer goed door met een vork, zodat je een mooie, losse korrel krijgt. Rasp de peen in dunne reepjes. Meng deze door de afgekoelde couscous. Snijd de bieslook en peterselie fijn en meng deze door de yoghurt en mayonaise heen. Maak het sausje wat dunner met wat olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en knoflook. Roer het sausje door de couscous heen. Serveer de oranje couscous met vis en een frisse salade!

Eet smakelijk en HUP HOLLAND HUP!

Oranje couscous

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation