Kokosmakronen (suikervrij)!

In echte kokosmakronen zit veel suiker en bloem. Niet heel gezond dus. Er is een makkelijker en gezonder recept. En dat is deze. Mager door de eiwitten en suikervrij omdat er alleen maar agave siroop in zit. Hier kan je ongegeneerd van snoepen dus! Je kan de kokosmakronen nog even in de gesmolten chocolade dippen of wat gesmolten chocolade eroverheen sprenkelen.

Ingrediënten
2 eiwitten
60 ml agavesiroop (ongeveer 4 eetlepels)
125 gram kokosrasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ruime, vetvrije kom (even omspoelen met heet water en goed drogen of ontvetten met citroensap) en kluts hierin de eiwitten met de agavesiroop tot het begint te schuimen. Voeg nu de kokosrasp toe en roer het even om. Zet het beslag een half uur in de koelkast om op te laten stijven. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Neem twee eetlepels of een ijsschep en maak mooie bolletjes van het beslag en leg die op de bakplaat. Bak de makronen in ongeveer 18 minuten gaar. Ze moeten net goudbruin zijn. Laat de makronen een uur afkoelen voordat je ze serveert.

kokosmakronen

Share Button

32 reacties op “Kokosmakronen (suikervrij)!

  1. Heerlijk <3

  2. Thanks! Heb wel eerder recepten voor suikervrije kokosmakronen gevonden, maar dit is de eerste met eiwit. Denk dat ik de agavesiroop vervang voor honing of evt druivensuiker. Bedankt!

  3. Willy on 03/09/2014 at 20:25 said:

    Heerlijk ik heb ze gemaakt met honing, alleen vallen ze een beetje uitelkaar. Heb je misschien een tip hiervoor?

  4. Joyce on 10/09/2014 at 16:30 said:

    Ik heb hetzelfde probleem als Willy, ze vallen erg uit elkaar.
    Had al minder kokos erdoor gedaan en een extra eiwit, omdat de massa te compact werd.
    Maar ze waren wel lekker.

  5. Hallo Joyce en Willy,

    Wat jammer! Het zijn natuurlijk geen kokosmakronen uit de winkel, waar ook boter, suiker en bloem inzit. Dan zullen ze minder uit elkaar vallen, maar een stuk ongezonder. ;) Hopelijk hebben ze toch gesmaakt!

  6. Gitte Janssen on 08/10/2014 at 13:53 said:

    Omdat ik de bovenstaande reacties heb gelezen heb ik bij het beslag een beetje boekweit meel en wat water gedaan. Ze vallen niet meer uit elkaar:)

    • Miranda on 02/12/2014 at 12:25 said:

      Hoeveel heb je van beide gebruikt om ervoor te zorgen dat het niet meer uit elkaar valt.

  7. Tania on 02/01/2015 at 21:08 said:

    Ik las de ervaringen op je macronen en heb een oplossing gevonden. Ik heb het eigeel door de kokos geroerd en daarna het eiwit schuim erdoor. Mijn kinderen en hun vriendjes vonden het heerlijk! Ze zijn nu al op!

  8. Karin on 03/01/2015 at 13:10 said:

    Misschien wat kokosmeel erbij..?

  9. anne on 24/01/2015 at 22:25 said:

    Hoi!

    ik had deze laatst ook gemaakt en ze waren lekker. Alleen had de kokos een beejte een rare nasmaak (iemand die ze proefde zei dat het gefermenteerd of drankachtig smaakte).
    Weet iemand hoe dit kan?

  10. Peewee on 18/04/2015 at 16:16 said:

    Ik heb ze ook gemaakt, heel lekker! Ik vind ze alleen een beetje te zoet, dus de volgende keer doe ik er minder agavesiroop in!

  11. Bianca on 22/04/2015 at 14:41 said:

    Net gemaakt! Echt heeeerlijk!! Geraspte kokos bij de tuinen gekocht en alle tips hierboven meegenomen. Beetje boekweit meel en beetje eigeel erbij. Ze zijn stevig.
    Hoeveel cal zitten er eigenlijk in?

  12. sanne on 07/05/2015 at 14:14 said:

    ik ga hier mijn mama heel erg blij mee maken met moederdag! dankjewel!

  13. Pingback: 8 keer gezonde snacks op Lovethat.nl

  14. Sandra on 14/06/2015 at 22:46 said:

    Wat droog, dus de tweede keer wat (lactosevrije) melk bij gedaan, dat werd goed opgenomen tijdens het half-uurtje koelkast (en een snufje zout)
    Heerlijk sappige, suikervrije kokosmakronen die mijn gezin zelfs lekker vindt!!!

  15. Pingback: Suikervrije kokosrotsjes | Baked Louie's

  16. David on 03/08/2015 at 21:44 said:

    Dus je hoeft de eieren niet te scheiden? Ze staan nu in de oven, 1e poging (recept zoals hierboven beschreven) dus ik ben benieuwd … Ik ben niet echt een ervaren kok (dit is het tweede recept dat ik probeer :) ) dus het is nog 17 minuten spannend …

  17. Liesbeth on 13/09/2015 at 10:45 said:

    Hoi Pien, ik heb eens onderzoek gedaan over agave siroop. Ik weet dat het in Nederland veel verkocht wordt onder het mom dat het gezond is. (ik zelf woon in West Australie) Helaas is het minstens zo ongezond als suiker. Het beginproduct (agava) is wel gezond, maar de bereidingswijze (extreme verhitting) zorgt ervoor dat alle goede voedingsstoffen worden vernietigd. Wat je overhoudt, is een extreem geprocessed product. Zie hiervoor de link: http://authoritynutrition.com/agave-nectar-is-even-worse-than-sugar/

  18. Cornelia on 02/11/2015 at 20:22 said:

    Suikervij is in mijn ogen ongezoet. Agavesiroop is misschien geen geraffineerde suiker, maar er zitten wel degelijk suikers in, of fructose, hoe j het wil noemen, zelfs meer dan in “gewone” suiker. Ik zie niet in waarom je van deze koeken onbeperkt kan eten. Zonder bloem natuurlijk wel minder koolhydraten.

  19. Hedy on 10/12/2015 at 20:18 said:

    Ze waren HEERLIJK! Heb ze wel met kokosbloesem nectar gemaakt (gewoon vd natuurwinkel) want dat is wel gezond ipv ahornsyroop wat helemaal niet gezond is!:-)

  20. CHRIS V. on 14/01/2016 at 21:21 said:

    JE KAN MSS EENS TAGATOSE SUIKER PROBEREN, MERKNAAM : TAGATESSE

  21. Voor hoeveel kokosmacronen is dit recept?

  22. Heerlijk recept! Over elk voedingsmiddel is op internet naast positieve meningen een negatieve te vinden. Het maakt veel uit waar je een product mee combineert. Agave op zich heeft een lage glycemische index, het wordt langzaam in je bloed opgenomen. Ik merk het ook duidelijk en ik ben er heel gevoelig voor. Eigen ervaring blijft het belangrijkst. Ik vind het een ideaal zoetmiddel en ik koop het gewoon bij de Aldi, biologisch!

  23. maria on 01/03/2016 at 17:55 said:

    Agavesiroop barst gewoon van calorieën = nl. Gewoon suiker.

  24. CHRIS V. on 25/05/2016 at 18:33 said:

    stevia bijdoen of tagatesse (tagatosesuiker)

  25. Anna on 04/06/2016 at 21:49 said:

    Ik maak ze altijd met 3 eieren op 100 gram kokos en 1 grote schep kwark. Beetje stevia.
    Plus nog heel donkere chocolade stukjes erdoor. Kan ook noten of fruit.♡

  26. Joke on 01/08/2016 at 21:00 said:

    Gebakken met wat boekweitmeel en water. Helpt niet, gortdroog en valt uit elkaar.
    Ik ga wat anders proberen.

  27. Joep on 28/09/2016 at 10:20 said:

    agavesiroop is ook suiker, net als honing of banaan. Niet gezond dus, wel lekker!
    http://www.ingevanhaselen.nl/gezonde-lifestyle/agavesiroop-is-slechter-dan-suiker/

  28. M on 25/01/2017 at 08:21 said:

    Suikervrij…? Agavesiroop is niet suikervrij!!

  29. Corina on 05/02/2017 at 15:08 said:

    Net als Victoria verdraagt mijn lichaam geen hoog-glycemische suikers. En dat is agavesiroop niet. Ik ben er dan ook erg blij mee en kan van deze heerlijke kokosmakronen eten zonder lichamelijke problemen te krijgen. Ze zijn suikervrij maar niet ongezoet. Ze schijnen ook te maken te zijn met alleen kokos en gecondenseerde melk. Ik kan alleen ook niet tegen melk (ook niet de zogenaamd lactosevrije).
    Maar voor je iets roept, denk na. Voor mensen die niet tegen hoog-glycemische suikers kunnen is dit een oplossing. En honing en dadels en dergelijke kunnen dan absoluut niet!
    Dus ipv af te kraken zou het fijn als men bedenkt dat voor iemand met een ander lichaam iets wellicht wél goed werkt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation