Zomerse noedelsalade met kip en mango!

Al eerder maakte ik een noedelsalade, heerlijk fris met komkommer en wortel. Wat zo fijn is aan een noedelsalade, is dat je hem makkelijk van te voren kan maken. Deze variant dus ook. Ik maakte hem met mango, kip en cashewnoten. Het zoete van de mango combineert goed met de kip en het knapperige van de cashewnoten. Heerlijk voor op een warme zomerdag met een glaasje witte wijn!

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram kipfilet
1 mango
200 gram noedels
2 bosuitjes
handje cashewnootjes
olijfolie
limoen
sojasaus
peper en zout

Bereiding
Kook de noedels zoals op de verpakking staat beschreven. Kruid de kip met peper en zout. Bak de kleine stukjes kip in olijfolie. Snijd de mango in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Maak een dressing door olie, limoensap en sojasaus met elkaar te mengen. Spoel de noedels af met koud water. Laat goed uitlekken. Meng nu de mango, kip, bosuitjes, en de dressing. Laat eventueel even staan om de smaken goed in te laten trekken. Serveer de zomerse noedelsalade met kip en mango met de cashewnoten!

Eet smakelijk!

noedelsalade met kip en mango

Share Button

2 reacties op “Zomerse noedelsalade met kip en mango!

  1. Ruben on 31/07/2014 at 07:59 said:

    Klinkt erg lekker! Welke hoeveelheden heb je ongeveer gebruikt voor de dressing?

  2. Hmmmm, heerlijk! Dit is echt mijn favo salade to-go.. en m’n collega’s zijn er ook helemaal weg van! Dank voor het recept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation