Home made huzarensalade!

Huzarensalade staat nou niet echt bekend als een gezonde salade. Als het voorverpakt is niet nee. Maar zelf gemaakt kan het best. Niet te veel mayonaise en wat groente, dan komt het allemaal goed. Ik maakte deze home made huzarensalade met doperwtjes en een appeltje. Maar je kan er bijvoorbeeld ook augurken en zilveruitjes doorheen doen. Met het opmaken van een huzarensalade kan je ook helemaal los gaan. Ik deed dit alleen met tomaatjes en een gekookt eitje, maar als je op Google ‘ huzarensalade’  intikt en dan bij afbeeldingen kijkt, kom je veel creatieve ideeën tegen!

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram aardappels (ik gebruikte krieltjes)
250 gram hamblokjes
200 gram verse doperwtjes (uit de diepvries kan ook)
1 appel
2 bosuitjes
2 eetlepels magere kwark
2 eetlepels mayonaise
peper, zout
1 ei
handje tomaatjes

Bereiding
Snijd de aardappels in kleine stukjes, schillen hoeft niet. Kook de kleine stukjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Giet af en laat goed droog stomen en koud worden. Kook de doperwtjes beetgaar. Snijd de appel en bosuitjes in kleine stukjes. Maak de dressing door de kwark en mayonaise te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng nu in een grote kom de afgekoelde aardappels en doperwtjes met de hamblokjes, appel, bosui en de dressing. Meng alles goed door. Zet de kom nog minimaal een uur in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Kook ondertussen de eitjes en snijd de tomaatjes voor de opmaak!

Eet smakelijk!

huzarensalade

Share Button

1 reactie op “Home made huzarensalade!

  1. Joyce Willemsen (joke dam) on 15/12/2015 at 14:47 said:

    I also add silver skin onions and dill pickle pieces

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation