Jamie’s peperonata!

Deze maand ligt alweer de 25ste uitgave van Jamie Magazine in de winkels! Het 25ste nummer van Jamie magazine is één groot zomers feestnummer dat vol staat met de vrolijkste cocktails, oogverblindende taarten en heel veel zonnig buiteneten. Ook vind je er inspirerende campingrecepten om er deze zomer ook voor je tent of caravan een feestje van te kunnen maken. Ik maakte uit het magazine deze heerlijke, gezonde peperonata. Lekkere salade als side dish, maar ook door de pasta met mascarpone of op een geroosterd broodje!

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eetlepels kappertjes
2 uien, in ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
4 eetlepels olijfolie
4 kleine paprika’s, in repen
handvol basilicum
chilivlokken

Bereiding
Laat de kappertjes in een kom in warm water weken. Fruit de uienringen en knoflook 15 minuten in olie tot ze zacht zijn maar niet verkleurd. Voeg de paprika reepjes toe en bak ze 20-25 minuten mee.

Spoel de kappertjes af en roer ze door de paprikareepjes met het grootste deel van de basilicum. Laat de smaken een paar minuten op elkaar inwerken. Bestrooi het gerecht met chilivlokken en de rest van de basilicum.

Wij aten de peperonata met mascarpone door de pasta, lekker met een stukje kip van de gril!

Eet smakelijk!

peperonatajamie

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation