Groentekoekjes!

Eerder maakte ik al een keer maiskoekjes! Heerlijk en gezond met veel groente. Je kan goed varieren met groentekoekjes. Ik maakte laatst wortel- en courgettekoekjes. De courgettekoekjes zijn naar recept van de Allerhande en de wortelkoekjes heb ik zelf een draai aangegeven (ik had een restje wortel van de vorige dag over, vandaar!). Het is niet moeilijk. Ei, wat bloem, de groeten en lekkere ingrediënten naar smaak toevoegen. Bijvoorbeeld bosuitjes, kaas, peterselie enz. Faas was er dol op, dus prima te maken voor de kinderen, zo hebben ze hun dagelijkse portie groente ook weer binnen! Lees hieronder allebei de recepten. De groentekoekjes zijn lekker met gegrilde kip of vis.

Ingrediënten (voor 12 courgettekoekjes)
1 citroen
800 gram courgettes
50 gram bloem
2 eieren
100 gram geraspte kaas
1 theelepel peper
20 gram platte peterselie
4 el olijfolie

Bereiding
Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop de eieren los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.
Verhit per grote koekenpan 2 eetlepels olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 minuten per kant bruin en gaar.

groentekoekjes 2

Ingredienten (voor 6 wortelkoekjes)
Een halve winterwortel
25 gram bloem
1 ei
1 bosuitje
olijfolie, peper en zout

Bereiding
Rasp de wortel in fijne reepjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Meng de wortel met het bosuitje, ei, de bloem, peper en eventueel zout.
Verhit per grote koekenpan 2 eetlepels olie en schep met twee lepels 6 bergjes van het wortelbeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de wortelkoekjes in 6 minuten per kant bruin en gaar.

groentekoekjes 1

Share Button

3 reacties op “Groentekoekjes!

  1. Makkelijk om restjes groente te verwerken en nog lekker ook.

  2. Joanne on 17/08/2014 at 14:12 said:

    Vandaag de courgette variant even uitgetest. Goed gelukt en hartstikke lekker! Vuur alleen niet te hoog zetten:)

  3. Guus G. on 16/04/2015 at 16:25 said:

    Vandaag heb ik broccolikoekjes gebakken met een restje blauwschimmelkaas wat nog in de koelkast lag. In plaats van bloem heb ik mijn eigen gemaakt paneermeel van oud (volkoren)brood gebruikt. Prima smaak! Beetje gokken met de hoeveelheden. Bulgur of couscous heb ik ook al geprobeerd. Heerlijk! Het recept hiervoor vond ik op http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/p/turkse-recepten.html

    Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation