Snelle mini pizza’s!

Dit recept is echt heerlijk voor in het weekend. Wij willen dan meestal lekker en snel eten. Het liefst bestellen we een pizza, maar dat is niet zo gezond. Het leuke is dat je deze pizza’s maakt van pita broodjes en dus niet van deeg. Deze snelle mini pizza’s kan je zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Wij aten ze laatst met veel groente en een beetje vis. Best gezond dus. Ook lekker met parmaham, mozzarella en rucola of tonijn en een uitje. Maak de pizza’s af met wat geraspte kaas en stop ze even in de oven! Je kan ze eten als diner, maar ze zijn ook super leuk voor bij de borrel!

Ingrediënten (voor 8 kleine pizza’s)
8 pita broodjes (of 4 als je één helft gebruikt)
tomatensaus
groente (denk aan bijv. courgette, ui, champignons, paprika)
vis (bijv. tonijn, ansjovis, sardientjes)
geraspte kaas
Italiaanse kruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pita broodjes helemaal open, zodat je twee helften krijgt. Je kan ook het hele broodje gebruiken, dan heb je een wat dikkere bodem. Besmeer de pita broodjes met tomatensaus. Beleg daarna naar keuze met de groenten en vis. Strooi hier wat kruiden en geraspte kaas overheen. Bak de mini pizza’s af in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.

mini pizza's

Share Button

6 reacties op “Snelle mini pizza’s!

  1. Wat een leuk idee, vooral ook met verjaardagen. Lekker, snel en een eenpersoons portie.

  2. Mmmm lekker Pien! Ga ik zeker eens maken. Ziet er echt goed uit.

  3. slim zo’n snelle optie!

  4. Tine on 25/09/2014 at 16:32 said:

    Ziet er lekker en makkelijk uit. Wat voor een tomatensaus gebruik je?

  5. Joyce Hoenen on 23/10/2014 at 18:15 said:

    Heb het vandaag uitgeprobeerd. Was heerlijk! Met z’n drieen 5 pitabroodjes gebruikt. Ik gebruik voor de saus: 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blokje rundvlees bouillon, klein beetje warm water, beetje suiker, Italiaanse kruiden en een beetje barbecuesaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation