Nazomerse rijstsalade!

Deze week wordt het nog erg mooi nazomer weer. Om daar lekker van te genieten geef ik jullie dit recept voor een lekkere nazomerse rijstsalade. Ik maakte al eerder een rijstsalade met saté. Het recept is eigenlijk ontstaan uit een hoop restjes. Altijd fijn om deze op te maken! Ik had nog een pak erwten in de vriezer, wat mozzarella en spekjes in de koelkast en wat rijst hebben we altijd wel in huis. Nog een paprika erbij en je hebt een heerlijke salade. Deze salade is ook heerlijk om de volgende dag mee naar je werk te nemen of voor een picknick in het park.

Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram rijst
200 gram doperwtjes (uit de vriezer of vers)
1 paprika
1 bolletje mozzarella
150 gram spekreepjes
peper, zout, olie, wat azijn naar smaak

Bereiding
Kook de rijst zoals op de verpakking staat beschreven. Laat deze volledig afkoelen. Kookde erwtjes totdat ze gaar zijn en snijd de paprika ik stukjes. Snijd ook de mozzarella in kleine blokjes. Bak de spekjes uit en laat deze afkoelen. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper, zout (pas op want de spekjes zijn al zout), wat olie en azijn.

Eet smakelijk!

Nazomerse rijstsalade

Share Button

1 reactie op “Nazomerse rijstsalade!

 1. Hélène Wieske on 13/07/2017 at 16:32 said:

  Goedemiddag,

  Om te beginnen wil ik U mijn compliment maken voor Uw mooie en verzorgde site.
  Alles heel overzichtelijk en makkelijk te vinden, en wat ik tot nu toe gezien heb (nog niet alles ontdek) Chapeau!! complimenten

  Hele lekkere recepten welke ik al een paar van uitgeprobeerd heb, heerlijk allemaal.
  Ben een kookgek en ben voor alles in :)

  Vandaag ga ik de nazomerse salade uit proberen. Wens u verder het beste met uw mooie site en ik zal hier vaker te vinden zijn om en recept uit te zoeken en te maken

  Wens U verder veel plezier met Uw mooie website.
  Gr.
  Hélène

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation