Spinaziepannenkoek met zalm!

Laatst kwam ik er achter dat wij eigenlijk niet zo vaak spinazie eten. Zo met aardappels en vis of ei, daar ben ik niet zo’n liefhebber van. Na een zoektocht op internet kwam ik op dit idee van een spinaziepannenkoek met zalm. Ook lekker voor kleine Faas dacht ik zo. Hij is gek op pannenkoeken en dit ging er dan ook prima in. Lekker met zalm, zoals ik hem maakte. Maar vast ook lekker met gerookte zalm, geitenkaas of bijvoorbeeld garnaaltjes. Wat is jou favoriete spinazie recept?

Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram bloem
2 eieren
450 ml melk
5 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 ui
300 gram verse spinazie
300 gram zalm
2 eetlepels creme fraiche
1 appel
handje fijngesneden bieslook

Bereiding
Bak de zalm gaar in 5 minuten. Laat afkoelen. Snijd fijn en roer door met de creme fraiche, fijngesneden bieslook en de appel in kleine stukjes. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Zet even weg.

spinaziepannenkoek met zalm 3

Roer de bloem, de eieren, de melk en 1/4 theelepel zout in een grote kom tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin op zacht vuur de knoflook en de ui tot ze glazig zien. Schep de spinazie door het uien-knoflookmengsel. Roer het spinazie-mengsel door het pannenkoeken beslag en pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig tot hoog vuur een pannenkoek. Herhaal dit drie keer. Houd de al gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie of in de oven. Als alle pannenkoeken gebakken zijn vul je ze het met het zalm mengsel. Serveer direct.

Eet smakelijk!

spinaziepannenkoek met zalm

spinaziepannenkoek met zalm 2

Share Button

2 reacties op “Spinaziepannenkoek met zalm!

  1. Heerlijk! Die zalm los lijkt me ook al erg lekker.

  2. Ik maak regelmatig canneloni gevuld met spinazie of spinazietaart, maar dit is wel origineeñ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation