Kip avocado sandwich!

Een goede sandwich gaat er altijd in bij ons. Zo ook deze kip avocado sandwich. Kip en avocado zijn een super combinatie! De spek maakt het lekker zout en knapperig. De kip is gemarineerd in onder meer yoghurt. Het zuurtje van de yoghurt maakt de kip super mals. Echt heerlijk! Deze tip kreeg ik ooit van mijn zwager (kok, bij wie ik ooit een dagje mocht meelopen).

Deze sandwich kan je prima als hoofdgerecht eten met een kom soep, maar is ook heerlijk tijdens de lunch of picknick!

kip avocado sandwich

Ingrediënten (voor 2 sandwiches)
6 sneetjes dun zuurdesem brood
1 avocado
6 plakjes katenspek
1 kipfilet
2 eetlepels mayonaise
peper
knoflook
olijfolie
1 eetlepel yoghurt/ kwark

Bereiding
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Sla ‘m eventueel nog een beetje plat met een pan of deegroller, met folie ertussen. Hier wordt de kip ook lekker mals van. Doe de kip in een kom en marineer met de olie, yoghurt/ kwark, peper en knoflook. Laat ongeveer een half uur in de koelkast marineren (marineren hoeft niet, maar is wel extra lekker!). Snijd ondertussen de avocado in plakjes en prak deze fijn in een kom. Bak de katenspek uit in een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de boterhammen in de rooster of grillpan. Bak de kipfilet in de grillpan, zodat er mooie streepjes ontstaan en de kip gaar is.

Smeer op de onderste snee brood een eetlepel mayonaise. Leg hierop de kipfilet. Leg hierop de volgende snee brood. Besmeer deze met de avocado. Hierop leg de je 3 plakjes katenspek. De laatste snee brood besmeer je weer met mayonaise en leg je op de katenspek. Herhaal zo nog een keer. Prikkertje erin en smullen maar!

Eet smakelijk!

kip avocado sandwich1

Share Button

1 reactie op “Kip avocado sandwich!

  1. Nelly on 08/10/2014 at 18:05 said:

    ik had nog walnoten over, die heb ik in kleine stukjes gemaakt en door de avocado geroerd, tezamen met een snufje kerriepoeder. Heerlijk broodje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation