Zoete speklapjes met spruitjes!

De man hier in huis is fan van spruitjes. Ik echter wat minder. Daarom probeer ik spruitjes altijd op een andere manier te eten dan ‘gewoon’ gekookt. Eerder maakte ik al deze heerlijke spruitjestaart met rookworst en de crispy spruitjesschotel met aardappels en spekjes. Zo lust ik ze best! Dit recept is ook weer een heerlijke variatie. De zoete speklapjes (die bijna zo lekker als spareribs smaken) zijn super lekker bij de spruitjes. Dit recept van zoete speklapjes met spruitjes is gebaseerd op een recept uit de Allerhande.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels keukenstroop
2 theelepels chilivlokken
1 theelepel zout
300 gram speklapjes a la minute
400 gram aardappelkroketjes
350 gram schoongemaakte spruitjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 minuten marineren. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ongeveer 30 minuten Keer de kroketjes halverwege.
Kook ondertussen de spruitjes 5 minuten. Neem de speklapjes na ongeveer 15 minuten uit de oven en voeg de spruitjes toe. Schep om en bak nog ongeveer 15 minuten. Serveer de zoete speklapjes met spruitjes met de aardappelkroketjes. Zet eventueel nog even de grill aan om de speklapjes een mooi kleurtje te laten krijgen.

Eet smakelijk!

zoete speklapjes met spruitjes

Share Button

Comments are closed.

Post Navigation