Maistaart!

Afgelopen winter gingen wij op bezoek bij Enrique en zijn familie. Enrique wilde Daan graag een keer op de foto zetten. Wij bewonderden zijn huis en fotostudio aan huis, prachtig! Overal hangen foto’s en schilderijen van zijn twee dochters. Nadat Daan (en ik moest er ook aan geloven) op de foto was gezet mochten we proeven van Enrique zijn heerlijke ‘sopa Paraguaya’ (Enrique komt uit Paraguay) een smakelijke maistaart. Dat was lekker. Laatst kregen wij het recept en ik besloot hem gelijk te maken! Heerlijk!

maistaart1

Ingrediënten (voor een flinke maistaart)
2 uien
7 eieren
300 gram kaas (brie , jonge kaas of feta, mixen mag ook)
150 gram boter
4 eetlepels olijfolie
250 milliliter melk
250 gram maïsmeel (bijv. Farina di mais per Polenta “Fioretto”)
zout
rozemarijn (1 eetlepel)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes. Doe een beetje olie in de pan en bak de uien tot ze zacht zijn. Breek de zeven eieren en doe ze in de blender. De kaas, boter, olijfolie en de melk ook toevoegen in de blender. Mix alles tot het een soort soep is (vandaar de naam..)

Doe alles in een kom met de uien. Doe er een beetje zout en rozemarijn door. Mix het met een grote lepel. Doe langzaam het maismeel erbij. En meng het geheel 3 minuten tot een dikke soep.
Neem een taartvorm of ovenschaal. Bekleed met bakpapier of bestrijk de vorm met een kwastje met een beetje boter. Giet alles erin. Bak de maistaart in ongeveer 30 minuten gaar! Lekker met een frisse groene salade.

De volgende dag nog lekkerder! Eet smakelijk!

maistaart

Doen jullie al mee aan mijn winactie? Win een goed gevulde pot, waar je lekker koeken van kan maken! Mjam!

Share Button

1 reactie op “Maistaart!

  1. Lijkt me erg lekker, leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation