Witlofschotel met ham en ei!

Toen wij tot vorig jaar een groentepakket aan huis ontvingen, zat daar vaak witlof in. Er staan dan ook al 3 recepten op De pan van Pien met witlof. Maar dat is dus alweer lang geleden, het werd dus weer eens tijd. Ik maakte eerder super snelle witlofschotel, dit recept heeft er wat van weg. Hier zit alleen ei bij en de witlof is lekker gebakken in de kerrie. Dat maakt de bittere smaak van de witlof wat kruidiger!

witlofschotel

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kilogram vastkokende aardappels
4 stronkjes witlof
50 gram boter
1 theelepel kerriepoeder
75 gram geraspte oude of belegen kaas
200 milliliter kookroom
paneermeel
1 klein bosje bladselderij
200 gram hamreepjes of blokjes
4 hardgekookte eieren, in plakjes

Bereiding
Kook de aardappels ongeveer 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken. Kook de eieren hard. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen, haal de harde kern eruit. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof ongeveer 2 minuten. Laat afkoelen. Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei. Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

witlofschotel1

Share Button

7 reacties op “Witlofschotel met ham en ei!

  1. Ik ben geen fan van witlof, maar dit recept ga ik bewaren om eens te proberen. Het klinkt bijzonder smakelijk, en heel toegankelijk.

  2. Vandaag je recept uitgeprobeerd en we zijn meteen verslaafd :) We zijn dol op witlof maar deze variant is echt fantastisch. Echt een heerlijk vrijdagavond maaltijd.

  3. Dennis kreutz on 17/10/2015 at 19:33 said:

    De lekkerste witlof ovenschotel die we ooit gegeten hebben. We hebben er alleen gehakt in gedaan van koteletten laten draaien, gebakken in een chalot uitje en knoflook en twee scheppen kerriepoeder ipv een schep.

    Om je vingers bij op te eten..

  4. Lekker gerecht ik heb het vanavond gemaakt. We hadden er iets meer kerrie ingedaan dan op de receptvoorschirften. Smakelijk gegeten, lekker, fijn. Dankjewel voor het recept…

  5. Annelies on 06/04/2016 at 16:06 said:

    Was echt heerlijk! Heb er wel wat meer witlof en 250 ml kookroom ingedaan.

  6. Dea Vroegop on 14/09/2016 at 20:32 said:

    Heerlijke ovenschotel. Ik heb 6 eieren gedaan. Net als al eerder is opgemerkt doe ik de volgende keer ook 2 schepjes kerrie en meer kookroom.

  7. Emerence van Orsouw on 04/07/2017 at 18:12 said:

    Ik heb het vandaag gemaakt, en ik vond het heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation