Speculaas kronkels!

Op deze druilerige zondagmiddag had ik zin om iets te bakken. De raderen gingen draaien.. Wat heb ik nog in huis? Bladerdeeg en kruidnootjes… Ik dacht ineens aan de cinnamon buns die ik ooit wilde maken. Hoe kon ik dit combineren met de kruidnoten? Juist! Met koek- en speculaaskruiden! Lees hieronder dit lekkere en makkelijke recept om helemaal in de Sinterklaas stemming te komen! De speculaas kronkels zijn lekker met een beker warme chocolademelk of een kop thee!

Ingrediēnten (voor ongeveer 12 kronkels)
2 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels gesmolten boter (of vloeibare boter)
2 eetlepels suiker
1 eetlepel koek- of speculaaskruiden
kruidnootjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze aan één kant een klein stukje op elkaar en rol met een deegroller de plakjes uit en aan elkaar. Besmeer het bladerdeeg nu met de gesmolten boter en strooi de suiker en de koek- en speculaaskruiden erover. Leg aan de lange kant van links naar rechts een rij met kruidnootjes. Rol nu de lange lap strak op. Snijd de rol nu in ongeveer 12 plakjes. Leg op de bakplaat een vel bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op met de open kant naar boven. Schuif de bakplaat voor ongeveer 1o minuten in de oven.

Laat de speculaas kronkels afkoelen en smullen maar!

speculaas kronkels

Share Button

4 reacties op “Speculaas kronkels!

  1. Leuk eenvoudig receptje. Lijkt me leuk om een keer te maken met de kinderen van m’n vriend!

  2. Petra Wiggers on 18/11/2014 at 11:40 said:

    Wat een leuk idee. Ga ik gauw een keer maken. Lijkt me heerlijk!

  3. Marjan on 19/11/2014 at 16:20 said:

    Ze zijn goed gelukt, en ook niet onbelangrijk: ze zijn heerlijk!

  4. Zien er lekker uit zeg. Ook zonder Sinterklaasstemming zullen ze best smaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation