Pittige gehaktballetjes met couscous!

Nog even gezond doen voordat de gourmetschotels, lekkere toetjes, glaasjes wijn en champagne weer op tafel komen? Probeer dan eens deze pittige gehaktballetjes met couscous. Makkelijk te maken en gezond! Couscous is één van mijn favorieten als ik weinig tijd hebt. Kokend water erover en klaar. De pittige pesto van de Albert Heijn maakt het lekker op smaak. Je kan natuurlijk ook ‘gewone’ rode pesto gebruiken, maar dat maakt het minder pittig!

Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram couscous
350 milliliter kokend water
1 sneetje witbrood
50 milliliter melk
400 gram gehakt
1 ei
2½ eetlepels pesto arrabbiata (rode pittige pesto)
4 eetlepels olijfolie
1 citroen
400 gram (Provençaalse) wokgroente

Bereiding
Doe de couscous in een kom, schenk het kokende water erover en laat 10 minuten taan. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 minuten weken. Knijp uit en zet apart.
Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door. Voeg het brood, de pesto, peper en eventueel zout toe en kneed alles door.
Maak met vochtige handen balletjes van het gehakt. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 4 minuten op hoog vuur rondom bruin. Laat in 8 minuten gaar worden op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng 3 eetlepels olie van de olijven met de pesto, het citroenrasp en -sap. Roer de couscous los met een vork en schep de groenten en dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gehaktballetjes.

pittige gehaktballetjes met couscous

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation