Kip saltimbocca met broccolipuree!

Het hoofdgerecht is voor mij altijd het meest lastig om te bedenken tijdens de kerstdagen. Inspiratie voor voorgerechten en toetjes heb ik altijd genoeg, maar bij het hoofdgerecht kom ik toch vaak op een stukje vlees of vis met wat groente en aardappeltjes. Helemaal niet verkeerd, maar niet heel origineel. Laatst zag ik Rudolph op 24Kitchen deze kip saltimbocca maken. Lekker goedkoop, want het originele recept is met kalfsvlees (toch wat duurder). Rudolph maakte het met gnocchi en tomatensaus, dat vond ik niet zo feestelijk. Ik bedacht er deze broccolipuree bij. Erg smakelijk door de knoflook en basilicum. De tomaatjes maken het helemaal af.

kip saltimbocca met broccolipuree1

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 grote kipfilets
8 plakjes rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham)
12 blaadjes salie
500 gram broccoli
3 teentjes knoflook
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
6-8 blaadjes verse basilicum
6 eetlepels olijfolie
trostomaatjes

Bereiding
Maak eerst de broccolipuree door de broccoli en knoflook in een grote pan met water 8-10 minuten te koken. Giet af, laat uitlekken en doe ze met de pijnboompitten, basilicum, olijfolie en zwarte peper in de foodprocessor of pureer met de staafmixer/ blender. Zet apart tot het serveren.

Zet de oven op de grill stand op ongeveer 220 graden. Als de oven is voorverwarmd zet de tomaatjes (aan de tros) in de ovenschaal met een beetje olijfolie in de oven. Grill in ongeveer 10-15 minuten zacht en tot het velletje ‘gebroken’ is.

Maak nu de kip saltimbocca door de kipfilet in de lengte door midden te snijden, zodat je 4 dunnere kipfilets krijgt. Sla ze eventueel nog wat platter met een koekenpan (met wat vershoudfolie ertussen). Breng de kip op smaak met peper en zout en leg op elke kipfilet 3 blaadjes salie. Leg er nu 2 plakjes rauwe ham op, zodat de ham helemaal bedekt is. Rol nu de kipfilets op met de rauwe ham aan de buitenkant. Zet eventueel vast met een klein prikkertje. Bak in een beetje boter en/ of olijfolie de kiprolletjes in ongeveer 10-15 minuten gaar.

5 minuten voordat de kip klaar is warm je de puree nog even op en de tomaatjes eventueel ook. Schep met een lepel een mooi bolletje puree op de borden. Leg de kip saltimbocca en de tomaatjes ook op het bord. Serveer de kip saltimbocca met broccolipuree eventueel met een blaadje salie.

Eet smakelijk!

kip saltimbocca met broccolipuree

Share Button

3 reacties op “Kip saltimbocca met broccolipuree!

  1. Lijkt me verukkelijk!

  2. Marloes on 18/12/2014 at 14:47 said:

    Oh, dat ziet er echt ontzettend lekker uit!

  3. Sofieke on 21/12/2014 at 20:01 said:

    Het lijkt ons zo lekker dat we m gaan proberen 1e Kerstdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation