Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor gezonde receptjes zou je zeggen. Niets is minder waar. Met Kerst maakte mijn zusje deze heerlijke chocolade pindakaas sundae van Nigella Lawson. Het was zo lekker dat ik het oudejaarsavond ook maakte. Ik moet dit recept dus echt met jullie delen. Ik zou dit elke dag kunnen eten.. Dus als je een makkelijk, snel en heerlijk toetje op tafel wilt zetten.. Hierbij het recept!
En ik beloof.. Vanaf nu worden de recepten weer gezonder!
Ingrediënten (voor 4 personen)
175 ml slagroom
100 gram chocolade
100 gram pindakaas
3 eetlepels golden syrup (verkrijgbaar bij de Makro, Sligro en sommige winkels van Marqt) of gewone keukenstroop
4 eetlepels gezouten pinda’s
Ijs, vanille, chocolade enz.
Bereiding
Doe de slagroom, pindakaas, golden syrup en chocolade in stukjes in een steelpannetje. Roer goed door en verwarm tot de chocolade is gesmolten. Breng aan de kook en wacht tot de saus wat dikker wordt. Hou warm tot dat je opdient. Hak de pinda’s fijn. Neem een mooi hoog glas. Doe hier eerst twee bolletjes ijs is, dan 2 scheppen saus en garneer de chocolade pindakaas sundae met wat gehakte pinda’s!
Echt hemels! Smakelijk!
In één woord: goddelijk!!
Ohh, heerlijk!
Oh dit lijkt me echt heerlijk!
Het kan niet anders dan dat dit heeeeeeeerlijk is! :)