Bloemkoolfrittata met paprika!

Het nieuwe jaar zijn wij begonnen met gezonder eten, goedkoper boodschappen doen, maar ook minimaal 1 keer per week vegetarisch eten.  De laatste Allerhande stond in het teken van bezuinigen (ons goede voornemen) dus dat kwam goed uit. Er stonden naast goedkope gerechten ook lekkere vegetarische gerechten in, waaronder deze heerlijke bloemkoolfrittata. Goed vullend door het ei en de bloemkool en hartig door de kaas. De bloemkool zou je ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld broccoli.

Ingrediënten (voor 4 personen)
een halve bloemkool
2 uien
2 eetlepels olie
1 eetlepel gedroogde oregano
6 eieren
60 ml melk
150 gram geraspte kaas
pot gegrilde rode paprika’s
50 gram hazelnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 minuten mee.

Klop ondertussen in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in of bekleed met bakpapier. Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel de paprika over de bloemkool. Schenk het eimengsel erover en bak in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 minuten goudbruin. Bestrooi de frittata met de hazelnoten (eventueel gehakt) en serveer.

bloemkoolfrittata

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation