Pasta met doperwtensaus en spek!

Als wij pasta eten is het vaak met tomatensaus, roomsaus of pesto. Af en toe ben ik wel toe aan wat anders. Ik kwam op dit idee toen ik mijn vriezer en koelkast wilde leegmaken, alle restjes moesten op. Er kwamen doperwten uit de vriezer, wat spek en creme fraiche uit de koelkast. Daarnaast had ik nog wat hazelnoten in huis. Dit moest wel een heerlijke combi worden en dat werd het. Lees hieronder het recept van de pasta met doperwtensaus en spek!

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram pasta
400 gram doperwten
paar takjes munt
2 eetlepels creme fraiche
1 paprika
6 plakjes spek
handje hazelnoten
rucola

Bereiding
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Kook ondertussen de doperwten. Giet deze af en pureer in de blender met de munt en de creme fraiche. Laat even staan. Bak het spek uit en de paprika gaar. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Als de pasta gaar is roer je de doperwtensaus door de pasta. Leg deze op een bord waar je al wat rucola hebt opgelegd. Serveer met het spek, de paprika en de hazelnoten.

Eet smakelijk!

pasta met doperwtensaus en spek!

Share Button

1 reactie op “Pasta met doperwtensaus en spek!

  1. Annelien Vermeersch on 26/02/2017 at 09:58 said:

    Lekker ook met’n gebakken uitje erbij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation