Kipburger met tonijnmayonaise!

Al eerder maakte ik overheerlijke kipburgers. Dit is een leuke variatie daarop. Deze zijn gemaakt met basilicum en serveer je met een heerlijke tonijnmayonaise. De burger lijkt zo eigenlijk een beetje op vitello tonnato. Met de courgette en het broodje erbij is de kipburger met tonijnmayonaise een volledige maaltijd!

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 courgettes
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
400 gram kipfilet
1 bakje verse basilicum
1 blikje tonijn op olie
3 eetlepels mayonaise
½ potje kappertjes
4 bruine meergranenvloerkadetten

Bereiding
Maak courgetti (dunne reepjes courgette) door de courgette met een mandoline of speciale rasp in lange, dunne slierten te raspen.  Je kan ook dunne plakken met de kaasschaaf maken. Roerbak de courgette 2 minuten in wat olijfolie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het sap, de olie en peper en zout toe aan de courgette.

Snijd de kipfilet zeer fijn of hak in een hakmolen of keukenmachine. Meng met de citroenrasp, basilicum en peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Verhit de grillpan en gril de burgers in 12 minuten gaar. Keer regelmatig.

Pureer in een kom de tonijn, mayonaise en helft van de kappertjes met de staafmixer tot een saus. Halveer de kadetten overlangs. Beleg de onderste helften met wat courgettesalade, de kipburgers, 1 eetlepel tonijnmayonaise en de rest van de kappertjes. Leg de bovenste helften van de kadetten erop. 

Eet smakelijk!

kipburger tonijnmayonaise

Share Button

1 reactie op “Kipburger met tonijnmayonaise!

  1. Goed idee om weer eens een kipburger te maken:) En lekker met die courgette!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation