Inger’s lasagne!

Het is altijd leuk om via via receptjes te krijgen. Dit recept kreeg ik via collega Inger, het recept bleek van haar vriend te komen en hij had het weer van zijn moeder. Ik kreeg een appje met een foto van een krantenknipsel. Ik hou ervan! Het bleek een succesrecept. Heerlijke smeuige lasagne met mozzarella en creme fraiche. Omdat je de lasagne op een hoge temperatuur onder aluminium folie in de oven zet, krijg je een soort van rokerige smaak aan de lasagne. Erg lekker!

Ingrediënten (voor 4 personen)
klontje roomboter
400 gram (biologisch gehakt)
1,5 bol mozzarella
300 gram creme fraiche
500 gram gezeefde tomaten
een halve eetlepel chillipasta (tube, in de koeling AH)
100 gram Parmezaanse kaas
250 gram verse lasagnevellen

Bereiding
Bak het gehakt rul in de boter. Voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met de chillipasta en zout. Leg een laag saus in een ingevette ovenschaal. Maak hier vervolgens 2 stapels op van 4 gelijke lagen; lasagnevellen, bestrijken met saus, mozzarella, creme fraiche, Parmezaan etc. Verdeel de rest van de saus er overheen, bestrooi royaal met Parmezaanse kaas. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet een half uur in de oven op 250 graden (minder bij hetelucht) en daarna nog een kwartier zonder folie.

Eet smakelijk!

lasagne

Share Button

1 reactie op “Inger’s lasagne!

  1. Inger on 25/02/2015 at 21:23 said:

    Leuk!!! Het is echt een heerlijke smul lasagne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation