Pasta spinaziepesto!

Mmm! Ik hou van pesto en al helemaal van pasta pesto! Je kan niet alleen pesto maken van basilicum maar ook van spinazie. Erg voedzaam, gezond en smakelijk! Mijn recept is vegetarisch (af en toe best lekker, gezond en goedkoop!), maar je kan er ook spekjes doorheen doen. Of een lekker stukje vis bij serveren. Ik had nog een beetje spinaziepesto over en smeerde dat vandaag op een rijstwafel met kaas, heerlijk!

Ingrediënten (voor 2 personen)
100 gram spinazie
50 gram pijnboompitten
paar blaadjes basilicum
olijfolie, peper zout
1 courgette
250 gram pasta
1 bolletje mozzarella

spinaziepesto


Bereiding
Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven. Maak de spinaziepesto door de spinazie en basilicum (niet alles tegelijk), de pijnboompitten en een scheut olijfolie in de keukenmachine of hakmolen te doen. Maal tot een fijne pesto. Voeg nog wat extra olijfolie toe en nog een handje spinazie, doet dit steeds tot de spinazie op is en de pesto lekker smeuïg is. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
Snijd de courgette in kleine stukjes. Bak in een beetje olijfolie. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Giet de pasta af en meng door de courgette, meng er ook een paar eetlepels van de pesto door. Roer goed door. De mozzarella kan je erdoor doen of eroverheen.

Eet smakelijk!

pasta spinaziepesto

Share Button

2 reacties op “Pasta spinaziepesto!

  1. Dit ga ik binnenkort zeker maken, het ziet er echt ontzettend lekker uit. Ik ben gek op pesto en op courgette, dus het klinkt ideaal.

  2. probeer dit eens met onze olijfolie extra vierge koude persing
    heerlijk zacht. te gebruiken met bakken, salades en met brood heerlijk dippen in de olijfolie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation