Vegetarisch groente ei pannetje!

In de laatste Allerhande staan allerlei lekkere Paas recepten. Een echte aanrader om eens door te bladeren. Maar er staan niet alleen recepten voor Pasen in. Ook lekkere ‘gewone’  recepten. Zoals dit lekkere vegetarische groente ei pannetje! Super makkelijk alles in 1 pan en erg smakelijk. Wij proberen sinds kort 1 keer per week vegetarisch te eten en dat lukt aardig. Hier thuis zijn de mannen gek op ei, dus dit gerecht ging er dan ook in als koek!

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eieren
2 eetlepels olie
600 gram kleintje aardappelpartjes met schil
1 prei
een potje gegrilde rode paprika’s
2 eetlepels picadillo kruiden (Jonnie Boer, verkrijgbaar bij de AH)
350 gram gezeefde tomaten
15 gram peterselie of koriander

Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Voeg de prei en de picadillo kruiden toe aan de aardappelpartjes en bak 2 minuten mee. Voeg de paprika en de gezeefde tomaten toe en laat met de deksel op de pan 2 minuten stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes van de peterselie of koriander grof. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de stoof en garneer met de peterselie of koriander.

Eet smakelijk!

vegetarisch groente ei pannetje

Share Button

2 reacties op “Vegetarisch groente ei pannetje!

  1. Lekker recept, ik zag hem al staan in de Allerhande! Dit ga ik zeker eens proberen!

  2. Ziet er lekker uit!
    Heel toevallig, ik was ook de Allerhande aan het lezen en kwam daardoor ook op het idee voor een soortgelijk recept!
    Komt bij mij maandag online, dus heel toevallig ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation