Ovenpasta met worst!

Allereerst voor alle lezers een gezond, gelukkig en lekker 2016! Het is weer tijd voor ‘normale’ en het liefst gezonde maaltijden. Vandaag een lekkere pasta die veel weg heeft van een ‘gewone’ pasta met tomatensaus, maar toch net even anders is. Het is een ovenpasta met worst en een lekker knapperig korstje van broodkruim bovenop. Echt heerlijk. Het recept komt van de site van Jamie Oliver. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan. De ovenpasta met worst is lekker met een groene salade!

Ingrediënten (voor 4 personen)
50 gram oud brood
3 tenen knoflook
2 theelepels gedroogde oregano
50 gram geraspte kaas
olijfolie
4 worstjes (ik gebruikte braadworsten)
snuf gedroogde chilivlokken
3 blikken tomatenblokjes
400 gram penne

ovenpasta met kip 1

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maal het brood in de keukenmachine. Voeg 1 teen knoflook, flink wat oregano, de kaas en een snuf zout en peper toe. Maal even goed door tot alles fijn is. Bedruppel met wat olie en schep alles om.

Haal het worstvlees uit het vel. Rol van elke worst 4 ballen en leg in een ovenschaal. Bedruppel met olie en rol tot ze helemaal zijn bedekt. Bak de ballen in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tweede teen knoflook, de rest van de oregano en de chilivlokken toe. Roer tot de knoflook bruin is. Doe de tomaten erbij. Voeg een snuf zout en peper toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Roer af en toe.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een grote ovenschaal. Voeg de gehaktballen toe, giet de saus erover en schep goed om. Verdeel het kaas-broodmengsel erover en bak de ovenpasta met worst 15 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Smakelijk!

ovenpasta met worst

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation