Zoeteaardappelgratin!

Waarom geen gratin maken van zoete aardappel in plaats van gewone aardappels? Dat dacht ik laatst en pakte goed uit. Na wat research op internet kwam ik tot dit recept, lekker romig met slagroom en kaas, fris door de bosui en zoet door de aardappels! Lekker met een frisse salade en een hamburgertje of kip!

Ingrediënten (voor 2 personen)
750 gram zoete aardappels
100 ml slagroom
100 gram geraspte kaas
2 bosuitjes
peper en zout
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappels in dunne plakjes. Het makkelijkst is om hiervoor een mandoline te gebruiken, dit gaat lekker snel. Heb je deze niet, probeer dan met een scherp mesje dunne plakjes te snijden. Leg de plakjes mooi in een ovenschaal (of meerdere kleine ovenschaaltjes, ook leuk) en besprenkel met wat olijfolie en de gesneden bosuitjes (hou wat apart voor de garnering). Breng op smaakt met peper en zout. Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zo worden de plakjes zoete aardappel al een beetje knapperig en gaar.

Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven en giet de slagroom eroverheen. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet nog 15 minuten in de oven. Serveer de zoeteaardappelgratin met de apart gehouden bosuitjes, een lekkere salade en een stukje vlees en/ of vis!

Eet smakelijk!

zoete aardappelgratin

Share Button

1 reactie op “Zoeteaardappelgratin!

  1. Lijkt me heerlijk! Ik hou van zoete aardappel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation