Lentesoep met rivierkreeftjes!

Soep saai? Echt niet! Deze heerlijke lentesoep met rivierkreeftjes, tilapiafilet, prei, aardappel en spinazie is een feestje op je bord en in je mond. De soep ziet er mooi uit (leuk voor Pasen bijvoorbeeld) door de groene en roze kleuren en smaakt heerlijk! De combinatie van prei en vis is erg goed en de rivierkreeftjes maken het helemaal af. Je kan de soep natuurlijk ook in een kleinere kom als voorgerecht serveren. Of nog kleiner, als amuse, in een glaasje bijvoorbeeld! Lekker met wat brood met roomboter of olijfolie.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
500 gram aardappels
2 preien
400 gram tilapiafilet
100 gram rivierkreeftjes
2 bosuien
4 handjes spinazie
room

Bereiding
Snijd de prei in ringen en bak in een pan met dikke bodem in een beetje boter. Voeg de bouillon en de geschilde aardappels toe. Laat zachtjes koken totdat de aardappels goed gaar zijn. Pureer met de staafmixer totdat het een goed gebonden soep is. Voeg een klein beetje slagroom toe.

Snijd de tilapiafilet in reepjes en voeg deze toe aan de soep. Laat 5-10 minuten op laag vuur gaar worden.

Bak ondertussen de bosuitjes (in ringetjes) met de rivierkreeftjes. Verdeel de spinazie over de borden/ kommen en schenk daaromheen de soep. Serveer met de rivierkreeftjes.

Eet smakelijk!

One Reply to “Lentesoep met rivierkreeftjes!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *