Mijn naam is Pien van der Werff, ik ben 39 jaar en woon (samen met mijn vriend Daan, zoon Faas (2012) en dochter Suus (2015)) in Rotterdam, geboren en getogen. Na de MAVO heb ik de opleiding MTRO (Middelbaar Toeristisch en Recreatief Onderwijs) met veel plezier afgerond. Hier lag mijn toekomst niet, dat wist ik gelijk. De uitslag van de beroepskeuzetest die ik deed was duidelijk, werken met kinderen, iets overbrengen, ze iets leren. De keuze was snel gemaakt: logopedist. Na vier jaar studeren, 3 stages en een baan in Rotterdam heb ik nu mijn draai gevonden in Den Haag. Hier werk ik inmiddels alweer 7 jaar op Tyltylcentrum ‘De Witte Vogel’, een school voor (ernstig) meervoudig beperkte kinderen. Ik leer ze zo optimaal mogelijk communiceren en behandel eet- en drinkproblematiek.

Koken
Naast vier dagen in de week werken breng ik de andere drie dagen graag in de keuken door. Koken, de bijbehorende boodschappen doen, receptjes zoeken, voor mij allemaal een heerlijke en vooral ontspannen bezigheid. Elke avond probeer ik iets lekkers op tafel te zetten. Ik hou van koken voor vrienden en familie. Het is zo fijn als mensen van mijn eten genieten en de complimentjes achteraf maken het helemaal compleet.

Daarnaast maak ik deel uit van een kookclub. Eens in de twee maanden proberen wij bij elkaar te komen en de lekkerste gerechten te maken. De lat wordt elke keer een stukje hoger gelegd, we begonnen met drie gangen en zitten inmiddels al op vijf soms zelfs zes gangen!

De passie voor koken begon al op mijn vierde, toen stond ik op het keukentrapje naast mijn moeder aan het aanrecht aardappels te schillen en in de pan te roeren. De liefde voor koken heb ik dan ook niet van een vreemde, mijn moeder houdt van koken, heeft een heerlijke keuken met alle apparatuur die je je maar kan wensen. Toen ik wat ouder werd vond ik het leuk om receptjes uit de Allerhande te maken (nog steeds). Nu probeer ik steeds vaker te experimenten door ingrediënten en smaken te combineren en passende wijn bij een gerecht te zoeken.

Fotografie
Naast koken heb ik sinds twee jaar nog een hobby: fotograferen. Ik heb een basiscursus fotografie gedaan en probeer het geleerde in de praktijk te brengen. Dit vooral tijdens het maken van foto’s van eten.