Aardbeientaartjes met koffieleutjes!

Zo’n makkelijk en lekker aardbeientaartje heb ik nog nooit gemaakt! Weinig ingrediënten, makkelijk van te voren te maken en het ziet er goed uit. Het enige wat je moet doen is koekjes verkruimelen, slagroom kloppen en aardbeien in plakjes snijden. Een kookring is handig. Heb je deze niet, dan kan je ook een stukje pvc-buis gebruiken, of het taartje in een schaaltje of kommetje maken. Alleen zie je dan niet zo mooi de laagjes!

Ik gebruikte koffieleutjes, je kan elke andere koek nemen die je lekker vindt. Bijvoorbeeld digestive, bastogne of speculaas!

Ingrediënten (voor 6 personen)
Een half pak koffieleutjes
100 gram roomboter
250 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker (+ extra om te garneren)
250 gram aardbeien

Bereiding
Verkruimel de koekjes door ze fijn te stampen met een stamppotstamper, in de vijzel, met je handen of in een theedoek (theedoek dicht en heel hard slaan met een koekenpan). Laat de boter smelten en voeg toe aan de koekjes. Vermeng goed en zet even apart.

Klop de slagroom met de poedersuiker tot deze stijf is. Snijd de aardbeien in plakjes.

Pak de ring en begin met 2 eetlepels van het koekkruim in de ring te scheppen. Druk goed aan met een lepel. Schep hier ongeveer 3 eetlepels slagroom op tot je een goede laag hebt. Leg nu de plakjes aardbei dakpansgewijs op de slagroom. Haal nu de ring weg. Er blijft een mooi taartje over. Maak zo ook de andere vijf taartjes.

Garneer met wat poedersuiker!

*TIP* Maak de aardbeientaartjes met koffieleutjes gelijk op de bordjes of als je de bodem eerder maakt op bakpapier en zet ze dan in de koelkast.

3 Replies to “Aardbeientaartjes met koffieleutjes!”

  1. Ziet er heel schattig uit! En zelfs ik moet dit met mijn gebrek aan keukenprinses skills makkelijk kunnen maken ;)

  2. Zalig! Wel een zakje klopfix door de slagroom gedaan… Weinig tijd, werkte prima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *