Dadel-notenrepen!

Een tijd geleden vond ik in de kast van mijn ouders het Voedselzandloper boek. Ik las het in grote lijnen door en het sprak mij aan. Het idee achter de voedselzandloper is om o.a. meer noten, vette vis, gevogelte, havermout, groente en fruit te eten en minder koolhydraten, melkproducten, fast-food en suiker. Iets wat mij niet altijd lukt, maar wel in mijn hoofd zit. Ik eet bijna elke ochtend havermout en probeer minder koolhydraten te eten. Nu het kookboek uit is, waar Pauline heerlijke recepten beschrijft, wordt het allemaal wat makkelijker! Ik maakte dit heerlijke tussendoortje uit het boek (ze waren binnen 2 dagen op, mjam!)

paulineskeukencollage1

Het Voedselzandloper Kookboek // Pauline Weuring & Kris Verburgh // Uitgeverij Prometheus

Ingrediënten (voor 8 stuks)
125 gram gedroogde vijgen
125 gram dadels
40 gram geraspte kokos
50 gram macadamianoten (ik gebruikte walnoten)

Bereiding
Meng de vijgen met de dadels in een keukenmachine of hakmolen tot een dikke pasta (Gebruik geen blender, deze heeft niet genoeg vermogen om te hakken). Voeg de noten en de kokos toe en meng het nog even kort.

Bekleed een rechthoekige vorm met wat bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm. Druk het goed aan en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de plak in 8 gelijke repen en bewaar de dadel-notenrepen in de koelkast.

5 Replies to “Dadel-notenrepen!”

  1. Ik zit juist, as we speak, enorm ongezond te doen: Ik heb net de ROLO-koekjes gemaakt. Zoooo lekker! :) Ik heb zo’n vermoeden dat die koekjes niet in het voedselzandloper boek voorkomen… :S

  2. Heel lekker … alleen heeft mijn blender het niet overleefd. Misschien een waarschuwing erbij zetten ;).

      1. Hoi Robin, in het blogje staat beschreven dat je de dadels moet hakken in een keukenmachine. Een blender is toch anders en meer gemaakt voor soepen/ smoothies/ sauzen. Maar ik zal het er even bij zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *