De panpizza van Pien!

Vroeger aten wij thuis op zaterdagavond vaak een broodmaaltijd. Soep met brood, broodje gezond, broodje kroket of een panpizza! Een pizza met als basis brood, uit de pan dus. Mijn moeder maakte hem vaak gewoon met plakjes kaas en wat schijfjes tomaat, wat zout en peper erop en in de pan tot de bodem krokant en de kaas gesmolten was. Ik maakte vandaag mijn eigen variatie. Lees hieronder het recept.

Je kan blijven variëren! Ook lekker met pesto en zongedroogde tomaatjes of lekkere Franse kaas en honing enz. enz.

panpizza

Ingrediënten (voor 1 panpizza)
1 half casino wit brood (kan ook bruin, maar wit is lekkerder)
1 blikje tomatenpuree
1 klein uitje
1 teentje knoflook
oregano
een halve courgette
wat champignons
een halve paprika
1 mozzarella
hamblokjes en/ of salami
geraspte kaas
eventueel wat rucola

Bereiding
Snijd de korsten van het brood af (deze kan je later gebruiken of bijv. croutons te maken). Maak een tomatensausje door in een pannetje de fijngesnipperde ui en de knoflook te fruiten in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe. Verwarm goed. Voeg 5 eetlepels water toe om de saus wat dunner te maken. Laat wat boter of olijfolie warm worden in een koekenpan. Puzzel het brood netjes in de pan totdat de bodem bedekt is. Smeer het brood in met wat tomatensaus. Leg nu de overige ingrediënten op de panpizza (groente  van te voren even pakken, anders wordt het niet goed gaar). Als laatst strooi je wat geraspte kaas over de panpizza.

panpizza1

Zet de pan ongeveer 20-25 minuten op middelhoog vuur. Let er op dat de pizza niet zwart wordt. Dek eventueel af met een deksel zodat de kaas goed smelt.

Serveer eventueel met wat rucola!

Eet smakelijk!

5 Replies to “De panpizza van Pien!”

  1. Hmm… wat ziet dat er lekker uit, krijg er trek van :) . Leuk idee, lekker simpel & idd ideaal voor het weekend!

  2. Heel leuk recept. Ken “panpizza” nog van vroeger. Ga dit zeker maken! Bedankt voor je recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *