Frambozenmousse met witte chocolade!

Vorige week was het eindelijk weer eens tijd om met vriendin Mireille te eten! Zij maakte het hoofdgerecht (de heerlijkste kip en zoete aardappel) en ik de salade en het toetje! Het werd deze fijne, zachte frambozenmousse met witte chocolade. Wat combineren die twee smaken toch goed bij elkaar, zoet en romig. Het recept komt uit Delicious. Het Kookboek!

Ingredi├źnten (voor 6-8 personen)
500 gram frambozen of ontdooide diepvriesframbozen + extra voor erbij
75 gram fijne kristalsuiker
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel citroensap
2 gelatineblaadjes
160 gram witte chocolade
300 ml slagroom
witte chocoladeschilfers

Bereiding
Pureer de frambozen met de kristalsuiker, vanille en citroensap in een keukenmachine en giet de puree door een zeef in een grote schaal; druk zoveel mogelijk sap uit de frambozen. Zet de puree apart.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Verwarm de blaadjes met aanhangend water zachtjes in een steelpan tot ze smelten; laat ze niet koken. Roer het gelatine mengsel door de frambozenpuree.

Smelt de chocolade met 80 ml slagroom in een hittebestendige kom au bain Marie. Laat de chocolade afkoelen. Klop de overgebleven slagroom tot zachte pieken, spatel hem luchtig door de afgekoelde chocolade en schep de frambozenpuree hierdoor. Verdeel de mousse over 6-8 schaaltjes of dessertglazen en laat ze afgedekt in de koelkast minstens 4 uur of tot de volgende dag opstijven.

Garneer met de chocoladeschilfers!

4 Replies to “Frambozenmousse met witte chocolade!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *