Gezonde havermoutkoekjes!

Mijn goede voornemen is het gezonde eten weer oppakken. Voor december was ik erg goed bezig, minder snoepen, gezonde ontbijtjes enz. Minder suiker is altijd goed en wil nu ook kijken of ik naast fruit ook andere tussendoortjes zonder suiker kan eten. Vooral op het werk eet ik nog wel eens koekjes en daar moet verandering in komen. Nadat ik vorige week mijn voorraad lijn- en chiazaad weer had aangevuld vond ik dit heerlijke recept: supergezonde havermoutkoekjes. Door de banaan lekker zoet en door de zaden en pitten vol van smaak! Daarnaast vult het enorm goed, dus kan je weer een tijdje vooruit! Een echte aanrader dus!

Ingrediënten (voor ongeveer 16 koekjes)
100 gram havermout
2 rijpe bananen, gepureerd
bij elkaar ongeveer 35 gram lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten (of 35 gram andere zaden of noten)
10 gram honing

havermoutkoekjes 1

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Prak de bananen goed met een vork. Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de havermout, zaden, pitten en honing erdoor. Meng het geheel goed door. Leg met een eetlepel ongeveer 16 koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat (druk ze eventueel wat plat met de bolle kant van een lepel) en bak de havermoutkoekjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Volgende keer maak ik havermoutkoekjes met kokos of walnoten! Je kan naar hartenlust variëren! Smakelijk!

5 Replies to “Gezonde havermoutkoekjes!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *