Home made eierkoeken!

Toen ik een jaar of zeven geleden aan Sonja Bakker deed at ik veeeel eierkoeken, want dat mocht van Son. Nu een aantal jaar later weet ik dat er veel suiker in zit en dat ik destijds afviel omdat ik minder vet at. Nu probeer ik juist te minderen met suiker en weet ik dat (goede) vetten helemaal niet zo slecht zijn. Af en toe eet ik nog een eierkoek en Faas is er ook dol op. Home made moeten ze veel lekkerder zijn dan uit de supermarkt. Ik deed vandaag een poging en ze waren heerlijk! Hierbij het recept (bron: 24Kitchen).

Ingrediënten (voor 6 eierkoeken)
2 eieren
100 gram suiker
1 citroen
100 gram bloem
0.5 theelepel bakpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de citroenschil en spatel samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Zorg ervoor dat je niet te lang spatelt anders gaat alle lucht uit het beslag. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken drijven uit. Bak de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Als de eierkoeken te lang bakken worden ze droog.

Tip! Stop de eierkoeken gelijk uit de oven in een plastic zak, zo blijven ze lekker zacht!

Nog een tip! Doe wat cacao door het mengsel en wat stukjes chocolade op de koeken voordat ze de oven ingaan. Zo heb je een heerlijke chocokoek. Of een theelepel kaneel door het mengsel, mmm!

3 Replies to “Home made eierkoeken!”

  1. Wat gaat daar veel suiker in! Maar dat eierkoeken niet zo gezond zijn wist ik eigenlijk al. Ik wist ook dat ze lekker zijn en zelfgemaakt vast helemaal! Ik ga dit recept opslaan en zeker proberen!

  2. Wat ze ook erg lekker maakt, zeker nu de herfst weer volop aanwezig is, is twee theelepels gemberpoeder, wat ze een echte herfstsmaak geeft.
    Werkt trouwens ook met evenveel speculaaskruiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *