Italiaanse tosti met mozzarella!

Vaak kook ik uit kooktijdschriften of van andere foodblogs. Maar dat is niet het enige! Ik heb ook flink wat kookboeken in huis, waar ik veel inspiratie uit op doe. Eén van mijn laatste kookboeken is die vqn Monique van Loon (oprichter van Culy.nl), The Culy Way of Life! Dit is niet alleen een kookboek, maar je leest er ook waar de beste restaurantjes in Amsterdam zitten, wat haar favoriete blogs zijn en welke muziek je moet draaien tijdens het koken. Een boek om er iedere keer weer bij te pakken en lekker door te bladeren.

Ik maakte laatst deze heerlijke Italiaanse tosti met mozzarella en parmaham. Je kan naar hartenlust ingrediënten toevoegen! Olijven, zongedroogde tomaatjes, tapenade enz. Ik gebruikte voor deze Italiaanse tosti alleen parmaham, mozzarella, basilicum en groene pesto, een heerlijke combinatie!

Ingrediënten (voor 2 personen)
4 sneetjes dik (wit) brood
1 bolletje mozzarella
4 plakken parmaham
groene pesto
basilicum
peper en zout

italiaanse tosti

Bereiding
Beleg de boterhammen met de pesto, mozzarella, parmaham en basilicum leg de andere boterhammen erop. Besmeer de buitenkant van de boterhammen met olijfolie of een beetje roomboter. Bak aan beide kant in de grillpan tot de kaas gesmolten is en er mooie grillstreepjes opstaan.

Eet smakelijk!

3 Replies to “Italiaanse tosti met mozzarella!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *