Open lasagne met zalm en spinazie!

Na de amuse is het tijd voor het voorgerecht van mijn kerstmenu. Dit gerechtje vergt iets meer tijd, vooral qua voorbereiding, maar is niet moeilijk. Als je een goede steker gebruikt (bijvoorbeeld van een kookwinkel, maar deze dagen ook wel verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. Je kan ook een oud stukje PVC buis gebruiken) is het helemaal een fluitje van een cent. Als je geen koolhydraten eet, of je eet meer gangen en de pasta erbij lijkt je te machtig, dan kan je deze gewoon weglaten. Ook dan is de open lasagne met zalm en spinazie erg lekker!

Tip! De zalm die je over houdt na het steken, kan je met het sausje mengen en de volgende dag bij het kerstontbijt eten. Zonde om weg te gooien!

Ingrediënten (voor 4 personen)
10 lasagne bladen (met vers ben je sneller klaar, droog is goedkoper)
250 gram gerookte zalm
een klein zakje (baby) spinazie
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels kwark
3 theelepels mierikswortel

open lasagne met zalm en spinazie 1
Bereiding
Kook de lasagne (vers 3 minuten, droog 8 minuten), spoel koud af en leg naast elkaar. Op elkaar gaan ze aan elkaar plakken. Steek met een steker 2 of 3 rondjes uit de lasagne. Steek 12 rondjes uit de gerookte zalm. Maak het sausje door de creme fraiche, de kwark en de mierikswortel met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Kies wat mooie, kleine blaadjes spinazie uit. Begin nu met het opmaken van het bord. Begin met een laagje lasagne, daarop wat saus, dan 2 of 3 blaadjes spinazie, dan weer lasagne, saus, zalm. Ga zo door tot je een mooi torentje van open lasagne met zalm en spinazie hebt. Decoreer het bord met nog wat saus!

Drink de open lasagne met zalm en spinazie met een goed glas droge, witte wijn!

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *