Pasta pesto met zalm!

Zelf pesto maken is het lekkerste wat er is! Niet te vergelijken met pesto uit een potje. Kijk eens wat er allemaal in een potje pesto zit:

‘Ingrediënten: zonnebloemolie, 32% basilicum, grana padanokaas, cashewnoten, aardappel, pecorino romanokaas, zeezout, pijnboompitten, zuurteregelaar (melkzuur), knoflookpoeder’.

Dus geen verse knoflook, geen olijfolie en maar 32% basilicum. En wat moeten aardappels en cashewnoten in je pesto? De ‘Keuringsdienst van Waarde’ maakt er ooit eens een mooie uitzending van. Na het kijken hiervan maak je voortaan alleen nog maar zelf pesto! Lekker met pasta en een stukje zalm.

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram pasta
1 courgette
1 prei
2 stukjes zalm
4 eetlepels pesto (liefst home made, recept zie onder)

Voor de home made pesto:
1 flinke bos basilicum
50 gram Parmezaanse kaas
65 gram pijnboompitten
olijfolie, zout, peper, teentje knoflook

Bereiding
Voor de home made pesto maal je alle ingrediënten in de keukenmachine/ staafmixer molen of vijzel door elkaar. Voeg olijfolie toe totdat het een lekkere smeuïge pesto is. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in kleine stukjes en de prei in dunne ringen. Bak de courgette en prei in een klein beetje olijfolie zacht. Bak in een andere koekenpan de zalm gaar in ongeveer 5-10 minuten. ls de pasta gaar? Giet deze af en vang ongeveer 2 eetlepels kookvocht op. Meng deze met 4 eetlepels pesto en meng door de pasta. Doe ook de groenten erbij. Schep de pasta op een bord en leg de zalm erop. Garneer de pasta pesto met zalm met wat basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!

2 Replies to “Pasta pesto met zalm!”

  1. Mmm, lekker gegeten! Mooi recept, supereenvoudig ook. Ik had nog wat kalamata-olijven als garnering toegevoegd.
    Man: eten we dit nog een keer deze week?
    Dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *