Perencake!

Normaal ben ik niet zo van de pakjes en de zakjes. Vers is lekkerder en vaak net zo makkelijk. Zoals bij cake. Zelf maken is zo simpel, gelijke delen bloem, suiker en boter, eieren erbij, mixen en klaar. Nu stond er in mijn keukenkastje nog een pak cakemeel. Geen idee wanneer ik die gekocht had of hoe ik er aan kwam. Maar op een zondag met weinig tot niets in huis kon ik niet anders. Geen gewone saaie cake, maar ik maakte kleine perencakejes. Super en lekker smeuig door de peren en lekker kruidig door de kaneel. Echt een aanrader. Ik kreeg allemaal complimenten hoe ik die lekkere cake gemaakt had.. Uit een pakje dus! ;)

Ingrediënten (voor 1 grote, of meerdere kleine cakejes)
pak kant en klaar cake meel (of 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren en 200 gram boter)
2 peren
kaneel

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Maak de cake zoals op de verpakking staat beschreven of meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar. Vet een cakeblik, of zoals ik deed meerdere kleine cakeblikjes in met boter. Schep hier een laagje cakebeslag in. Hierop leg je wat lepels in kleine stukjes gesneden peer, bestrooid met kaneel. Hierover weer een paar lepels cakebeslag. Zet de grote perencake ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. De kleine cakejes ongeveer 30 minuten. Maak je de cakejes in kleine, ronde cakevormpjes, dan ongeveer 2o minuten.

Smakelijk!

3 Replies to “Perencake!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *