Popcornrotsen!

Het is nog maar heel kort winter, dus nu het nog kan moeten we nog even genieten van dit heerlijke kookboek vol comfort food. In Homemade Winter van Yvette van Boven staan veel fijne recepten, bijvoorbeeld hoe je zelf appelcider, pulled pork en kroketten maakt. Er staan niet alleen maar ‘zelfmaak’ recepten in, maar ook heerlijke cakes, hapjes, soepen en stamppotten. Ik kwam op dit heerlijke recept van popcornrotsen. Een zeer smaakvol hapje. Zoet door de stroop en lekker pittig door het zout en de chilivlokken. Yvette drinkt er een glaasje (winters) bier bij!

homemade winter collageHomemade Winter // Yvette van Boven // Fontaine Uitgevers

Ingrediënten voor een flinke berg popcornrotsen:
100 gram pofmais
2 eetlepels zonnebloemolie
150 ml pannenkoekenstroop
1/2 eetlepel kaneel
1 theelepel chilivlokken
1/2 theelepel zout
1 eetlepel boter
2 eetlepels sesamzaad (ik gebruikte zwart sesamzaad)

Bereiding
Pof de popcorn op de ‘old fashioned way’ (in een koekenpan met deksel in de zonnebloemolie). Doe de popcorn in een ruime schaal. Verwarm de stroop met kaneel, chilipeper en zout in een steelpan. Verwarm de stroop tot hij kookt, laat hem iets inkoken en roer de boter erdoor. LET OP: het is erg heet!

Giet ongeveer de helft van de karamel over de popcorn in de grote kom, schep om zodat alles in een klein laagje heeft. Strooi de sesamzaadjes erover. Blijf scheppen en giet de rest van de karamel erdoor. Maak met twee lepels hoopjes op een grote bakplaat en laat ze afkoelen.

3 Replies to “Popcornrotsen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *