Tagliatelle met roomsaus!

Eén van mijn favoriete kookboeken blijft die van Koken met Karin, zonder pakjes & zakjes! Alles vers, geen saus van poeder en zonder e-nummers. Ik maakte bijvoorbeeld al de citroenpasta met kip en de noedelsalade met sesam. Nu was het tijd voor deze heerlijke pasta met roomsaus. Karin voegt er champignons aan toe en rauwe ham. Het lijkt een beetje op pasta carbonara! Lekker met een spinazie salade voor de nodige vitamientjes.

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram tagliatelle
125 gram crème fraîche (evt. light)
400 gram kastanjechampignons
150 gram rauwe ham
1 sjalotje
1 teentje knoflook
platte peterselie
klontje boter
zout en peper

Bereiding
Kook de pasta volgend de beschrijving op de verpakking. Snipper de sjalot en de knoflookteen. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe en bak de champignons gaar. Hak de peterselie fijn en strooi het bij het mengsel met een beetje zout. Snijd de rauwe ham in reepjes en roer samen met de crème fraîche door de champignons. Laat alles goed warm worden. Giet de pasta af en meng door de saus. Maak eventueel wat smeuïger door wat kookvocht toe te voegen. Serveer de tagliatelle met roomsaus met flink wat peper en eventueel nog een plakje ham!

Eet smakelijk!

One Reply to “Tagliatelle met roomsaus!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *