Pasta met champignonsaus en biefstuk!

Biefstuk met champignonsaus is een klassieke en heerlijke combinatie. Vaak eet je er dan gebakken aardappels of frietjes bij. Dit keer een receptje met pasta en biefstuk. Een leuke twist aan het recept en een lekkere toevoeging zijn de gebakken blokjes knolselderij. Dit is niet echt een recept voor een doordeweekse dag, maar bijvoorbeeld erg leuk om te maken in het weekend als je eters krijgt!

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 uien
1 teen knoflook
250 gram champignons
een halve knolselderij
4 biefstukjes (op kamertemperatuur)
50 gram boter
1 runderbouillontablet
250 ml kraanwater
30 gram bloem
125 ml slagroom
500 gram pasta
20 gram platte peterselie

Bereiding
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
Voeg de ui toe aan de pan en fruit op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en champignons toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Breng ondertussen het bouillontablet met het water aan de kook. Roer de bloem door het champignonmengsel en bak 1 even mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed tot een gebonden saus ontstaat.
Voeg de slagroom, de rest van de bouillon, peper en zout toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en warm nog 5 minuten.

Verhit ondertussen de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de knolselderij in 5 minuten op hoog vuur al omscheppend rondom bruin. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de peterselie fijn en snijd de biefstuk in dunne plakjes. Serveer de pasta in grote diepe borden met de champignonsaus. Verdeel de knolselderij erover en leg de biefstuk plakjes erop. Garneer met de peterselie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *