AVG soepje!

Voordat ik met het receptje begin, is het misschien leuk om te melden dat De pan van Pien vandaag 4 jaar bestaat! Ik weet nog precies wanneer De pan van Pien online ging, toch wel een speciaal moment! Marieke heeft me toen super goed geholpen en als ik vragen heb of er moet wat aangepast worden, kan ik altijd bij haar terecht, echt fijn! :) Ik heb niet echt een feestelijk receptje om dit te vieren, maar wel een heel lekker receptje! Mocht je een keer geen zin hebben om A(aardappels) V(lees) en G(roente) te bereiden op de gewone manier, maar wel de spullen in huis hebben, probeer dit dan eens! Ik heb het soepje nu met broccoli gemaakt, maar ook lekker met bijvoorbeeld prei of courgette en het worstje kan je makkelijk vervangen voor chorizo of gebakken kip!

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 broccoli
1 ui
250 gram aardappels
500 ml groentebouillon
2 braadworstjes
creme fraiche
olijfolie, peper en zout

Bereiding
Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes. Kook water om bouillon te maken. Verwarm wat olijfolie in een pan, fruit de uitjes en voeg de broccoli en geschilde aardappels toe, bak even mee. Voeg nu ook de bouillon toe. Laat ongeveer 10 minuutjes koken totdat de aardappels en broccoli gaar zijn. Bak ondertussen de braadworstjes in wat olijfolie. Als de broccoli en aardappels gaar zijn voeg je een lepel creme fraiche toe en blend je de soep in de blender totdat je een mooie gladde soep hebt. Snijd het worstje in stukjes en serveer samen met een beetje creme fraiche op de soep! En daar is hij dan, een heerlijk AVG soepje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *