Banaan Nutella cake!

Banaan en Nutella, een gouden combinatie als je het mij vraagt. Bijvoorbeeld op brood, lekker wat plakjes banaan op de Nutella. Of met ijs.. mmm! Ik bedacht me dat het ook verrukkelijk moet zijn in een cake. Hij is natuurlijk niet zo gezond. Wil je een gezonde versie van deze cake? Probeer dan eens bananenbrood met chocolade. Doe dan door de helft van het beslag wat cacao.

Ingrediënten
1 pak kant en klaar cake meel + de bijbehorende ingrediënten (of 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren en 200 gram boter)
1 banaan
3 eetlepels Nutella
1 theelepel vanille aroma

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Maak het cakebeslag zoals op de verpakking staat beschreven of meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar. Verdeel het cakebeslag over 3 kommen in gelijke delen. Prak in een aparte kom de banaan fijn met een vork of staafmixer. Doe de banaan door 1 deel van het cakebeslag. Roer de Nutella door het tweede deel van het cakebeslag. Het vanille aroma roer je door het laatste deel van het cakebeslag. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Doe het beslag met de banaan als eerste in de vorm. Dit deel is het zwaarst en zakt anders door de andere lagen heen. Hierna het chocolade beslag en als laatste het beslag met de vanille. Zet ongeveer een uur in de oven tot de cake mooi goudbruin is. Smullen maar! 

banaan nutella cake

4 Replies to “Banaan Nutella cake!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *