Lente quiches!

Wat is er heerlijker dan op een mooie lentedag in de zon te zitten op je balkon/ in je tuin/ in het park, met een lekker hapje? Maak deze lente quiches in verschillende smaken en het lentegevoel is compleet. Heerlijk met een glas droge witte wijn en goed gezelschap.

Ik gebruikte voor elke quiche het zelfde basisbeslag. Met de rest van de inhoud kan je naar hartenlust variëren (groene asperges, wortel, prei, champignons, pompoen, tomaat enz.). Voor deze kleine quiches gebruikte ik een mini springvorm, dit is eigenlijk een kinderbakblikje maar prima voor dit soort kleinere taartjes/ quiches.

Ingrediënten
Basisbeslag voor 1 grote quiche of 3 kleine
5 eieren
250 ml crème fraîche
150 ml melk
125 gram geraspte kaas
peper en zout
10 plakjes deeg voor hartige taart

Variant met courgette (klein, gebruik voor de grote variant dubbele porties)
1/2 courgette
1 bosui

Bak de courgette even kort met de bosui in een klein beetje olijfolie.

Variant met spekjes
125 gram spekjes
1 bosui

Bak de spekjes uit, de bosui kan je meebakken, of rauw in de quiche verwerken.

Variant met zongedroogde tomaten
10 zongedroogde tomaatjes
1 teentje knoflook

Meng de zongedroogde tomaatjes met de fijngesneden knoflook

lentequichesBereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in met een beetje boter of olijfolie, bekleed daarna met de plakjes deeg voor hartige taart. Doe hier bovenstaande mengsels in (niet allemaal bij elkaar natuurlijk).

Klop de eieren los, roer hierna de crème fraîche, kaas, melk, peper en zout er door. Goed doorroeren. Gebruik voor de kleine quiches steeds één derde van het mengsel. Vul tot net iets onder de rand van de vorm.

Zet ongeveer een half uur in de oven voor de kleine quiches en een uur voor de grote. Je kan controleren of de quiche gaar is door een satéprikker in de quiche te steken. Als deze er schoon uit komt en de bovenkant is mooi goudbruin kan de quiche uit de oven!

Smakelijk!

5 Replies to “Lente quiches!”

  1. Ze waren echt Goddelijk!!! Heerlijk op balkon in de zon, glaasje wijn. Toprecept!

  2. Ze zien er heerlijk uit! Ik houd sowieso er van quiches.
    Je hebt echt een leuke blog, ik ben je gaan volgen om af en toe wat inspiratie op te doen ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *