Pasta met snijbonen en gehaktballetjes!

Snijbonen zijn momenteel de favoriete groenten van onze oudste. Daar blijft het een beetje bij. Rauwkost gaat er ook goed in, maar wat betreft gekookte groente zijn het dus snijbonen! Het wordt een beetje saai om dan steeds snijbonen met aardappels en vlees/ vis te eten. Dus ging ik op zoek naar variatie. Op de site van de Albert Heijn is altijd genoeg keuze. ‘Snijbonen’ intypen en er komt een waslijst aan recepten. Zo fijn! Ik kwam dit recept tegen, lekker en makkelijk! Het originele recept gaat uit van kant-en-klare gehaktballetjes, ik maakte ze zelf. Verder deed ik er nog een restje uitgebakken spekjes overheen!

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eetlepels olijfolie
12 kant-en-klare gehaktballetjes of 300 gram gehakt (maak hier zelf gehaktballetjes van)
400 gram champignonroerbakmix
400 gram penne
400 gram snijbonen
170 g Gormas 70+ (kaas)
1 citroen (schoongeboend)
15 gram oregano
eventueel wat uitgebakken spekjes

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes 8 minuten. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de roerbakmix 5 minuten op hoog vuur.
Kook ondertussen de pasta in een ruime hoeveelheid water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 minuten toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Meng de kaas door de roerbakmix en verwarm 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pasta en snijbonen toe en ½ kopje kookvocht. Verdeel de balletjes over het roerbakmengsel. Rasp de gele schil van de citroen erboven en garneer met de oregano uit de kruidenmix.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *