Gevulde puntpaprika’s met couscous!

De laatste tijd had ik niet zoveel inspiratie om zelf receptjes te verzinnen. Ik haalde veel van internet, kookboeken of kookte gewoon van De pan van Pien. Maar toen de puntpaprika’s in de aanbieding waren en er nog heel veel pakken couscous in de kast stonden, gingen mijn kookraderen draaien. Mmm.. lekker couscous in de puntpaprika met kip en rode pesto! Met een lekker fris sausje erbij. Dat moet lekker worden! En dat was het. Hierbij het receptje.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 puntpaprika’s
2 kopjes couscous
1 courgette
250 gram kipfilet
4 eetlepels rode pesto
1 mozzarella bolletje (of wat feta kaas)
handje peterselie

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels magere kwark
1 teentje knoflook
een halve komkommer

Bereiding
Bereid de couscous zoals op de verpakking staat beschreven. Laat even staan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes (ongeveer 1×1 cm). Bestrooi met een beetje peper en zout en bak gaar in wat olijfolie. Snijd ondertussen de courgette in ongeveer even grote blokjes. Bak deze ongeveer 5 minuutjes mee. Voeg nu de rode pesto toe. Roer goed door. Zet het vuur uit. Roer nu de couscous door het kipmengsel. Leg de halve puntpaprika’s in een ovenschaal. Schep het kip- couscous mengsel in de paprika’s. Druk een beetje aan. Snijd de mozzarella in blokjes en de peterselie fijn. Bestrooi de couscous met de peterselie en de mozzarella. Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen het frisse sausje. Rasp de komkommer en meng hier de mayonaise, kwark, peper, zout en knoflook door.

Serveer de puntpaprika’s met het frisse komkommersausje! Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *