Pulled chicken met rodekoolsalade!

De foodtruck festivals zijn alweer een tijdje bezig. Ook wij zijn laatst geweest. Lekkere hapjes, goede sfeer en fijn gezelschap. Een van mijn favoriete hapjes op zo’n festival is een broodje pulled pork! Mmm, zo lekker. Dat sappige, aan de buitenkant knapperige, varkensvlees met frisse koolsalade en een heerlijke barbecuesaus. Alles druipt er aan alle kanten langs, maar echt heerlijk! Alleen jammer dat zo’n broodje best veel calorieën bevat. Daarom ging ik op zoek naar een lichtere variant. Ik kwam uit op een broodje pulled chicken! De kip wordt gepocheerd en daarna op smaak gemaakt met heerlijke barbecuesaus. Heerlijk met een frisse rodekoolsalade!

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 kipfilets
20 gram selderij
250 gram coleslaw rauwkost
150 gram peen julienne
200 gram gesneden rodekool
3 eetlepels mayonaise
4 eetlepels Amerikaanse barbecuesaus
4 ciabattina

Bereiding
Breng in een pan ongeveer een liter water met het zout aan de kook. Halveer de kipfilets in de lengte. Pocheer de kip in 10 minuten gaar.

Laat de coleslaw uitlekken. Snijd ondertussen de selderij fijn en meng met de coleslaw met de peen, rodekool en mayonaise en breng op smaak met peper.
Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes en meng met de barbecuesaus.
Snijd de ciabatta overlangs door en beleg de onderste helft met de helft van de coleslaw. Verdeel de kip erover en garneer met nog wat saus. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer de rest van de coleslaw apart erbij.

Eet smakelijk!

2 Replies to “Pulled chicken met rodekoolsalade!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *